Koleksi Buku

Buku pengurusan, wang, hartanah dan lain-lain lagi.

Karya terbaik sepanjang zaman

Duit

Duit tak boleh bawa mati, tak ada duit rasa nak mati. Bab duit ini tidak pernah berakhir dan kita terus berdebat bab duit walaupun kita acah acah benci. Semakin kita bencikan duit, semakin ia jauh dari kita. Hukum alam memang begitu, maka kita perlu berbaik sangka bab duit.

Kita juga jangan sampai jadi hamba pula. Duit tak boleh beli kasih sayang, tetapi kasih sayang boleh hilang bila tiada duit. Duit tak boleh beli tidur yang lena, tak ada duit tidur pun tak lena. Duit tak boleh beli kesihatan, tetapi nak sihat perlukan duit.

Duit tak boleh beli kebijaksanaan, tetapi nak ilmu perlukan duit. Orang bodoh nampak cerdik bila ada duit, orang cerdik nampak bodoh bila tak berduit. Jenaka orang berduit lebih mudah buat orang ketawa berbanding orang tidak berduit. Duit bukan segala galanya, tetapi segalanya perlukan duit.

Senarai koleksi buku untuk anda

Menjadi pilihan 7k+ pembaca

Anda boleh membeli secara unit atau kombo. Sila klik pada mana-mana buku yang anda sukai. 

Gadis Bestari Ada Simpanan Sendiri
99 Tips
Hartanah Mudah
Q&A Rumah
Pertama Kita
Otak
Power
Brain Wash
Mudahnya Beli Rumah
Wang Ada Di Mana

3 Kombo Hartanah

Beli rumah sebelum ada orang rumah

Rumah buku menawarkan harga kombo yang amat berpatutan dan melengkapi antara satu tajuk ke tajuk lain. Benda boleh jimat, buat apa nak membazir 🙂

Jemputan seminar

Rumah buku menyediakan pelbagai jenis seminar yang dapat anda join sebenar untuk mendalami pelbagai jenis ilmu dan perkongsian. Kami menjemput anda untuk mengetahui seminar semasa dan akan datang yang bakal dianjurkan. 

Shopping Cart
  • Your cart is empty.